İhtisas Osb’de 5 Bin Kişilik İstihdam Hedefleniyor

İhtisas Osb’de 5 Bin Kişilik İstihdam Hedefleniyor

Türkiye Genç İşadamları Derneği (TÜGİAD) Çukurova Şube Başkanı Gül Akyürek, Mersin Tarımsal Ürün İşleme İhtisas Organize Sanayi Bölgesi'nin...

Türkiye Genç İşadamları Derneği (TÜGİAD) Çukurova Şube Başkanı Gül Akyürek, Mersin Tarımsal Ürün İşleme İhtisas Organize Sanayi Bölgesi'nin kurulumunu çok kısa bir zamanda tamamlama yolunda ilerlediklerini belirterek, "Tarımsal Ürün İşleme İhtisas OSB tamamlandığında 5 bin kişiye istihdam sağlanacak" dedi.

TÜGİAD Çukurova Şubesi tarafından projesi hazırlanan Mersin Tarımsal Ürün İşleme İhtisas Organize Sanayi Bölgesi 1. Bilgilendirme Toplantısı gerçekleştirildi. Toplantıda konuşan TÜGİAD Çukurova Şube Başkanı Gül Akyürek, Organize Sanayi Bölgesinin Mersin ve Adana'nın ortasında olduğunu dile getirerek, "Organize Sanayi Bölgemiz, Mersin'in Tarsus ilçesi Kurbanlı Köyü sınırları içinde Evci deresi mevkiinde, yüzde 99.8'i hazine arazisi olmak üzere toplam 690 bin 663 metrekare araziye sahip ve Ankara-Aksaray yolu üzerinde. Ayrıca bir diğer yandan alan genişletme çalışmalarını da yürütüyoruz. Genişleme alanı olarak düşünülen 730 bin metrekarelik alan ile birlikte, toplamda 1 milyon 420 bin metrekarelik alana ulaşacağız. Mersin il merkezine 30 kilometre, Adana'ya 35 kilometre uzaklıkta olan arazimiz, bölgesel havalimanına ise sadece 15 kilometre mesafede" diye konuştu.

11 profesörden oluşan ekip çalışmalara başladı

Yer seçim çalışmaları kapsamında yapılan değerlendirmelere de değinen Akyürek, "Yer seçimi heyeti ziyaretinde bakanlık yetkililerinin yaptığı tespitler sonucunda proje arazisinde engel teşkil edecek hiçbir sıkıntı olmadığı anlaşılmıştır. Çevre Düzeni Planında da yer alan arazimiz, Orman ve Su İşleri Bakanlığı'ndan da bu arazi üzerinde OSB kurulmasında sakınca olmadığına dair onay aldı. Yer seçim çalışmaları kapsamında, alanın şehir merkezlerine uzaklığı, ulaşımı, arazi mülkiyet durumu, enerji yolları ve su kaynaklarına olan mesafesi, jeolojik yapısının uygunluğu gibi konularla ilgili hiçbir problem olmadığı raporu ve analiz raporlarımız bakanlığa sunuldu. Bu gelişmelerle birlikte kurulum çalışmaları çok hızlı tamamlanacak bir OSB olma yolunda ilerliyoruz. Boğaziçi Üniversitesi ve İstanbul Teknik Üniversitesi'nden toplam 11 profesörden oluşan teknik ekip de planlama çalışmalarına başladı. En geç 6 ay sonunda tamamlanacak olan ÇED çalışmalarından sonra altyapı ihalelerine başlıyor olacağız. 5 bin kişilik istihdam yaratma hedefimizi Mersin, Adana, İskenderun, Mardin ve Gaziantep'ten gelen yatırımcılarımızın yanı sıra yabancı yatırımcıların da iştirakiyle gerçekleştireceğiz. Ülkemize yabancı sermayenin gelmesini önemsiyoruz" ifadelerini kullandı.

İHA

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.