Karabük Sipahiler Köyü
Sipahiler Köyü haberleri, Karabük Sipahiler köyü güncel son dakika gelişmeleri, Sipahiler köyü ile ilgili tüm video, fotoğraf ve haberler, Karabük Köyleri Arasında yer alan Sipahiler Köyünde vefat edenler köyün eski adı ve dahası haberimizde.
Karabük Sipahiler köyü düğünleri, gelenek ve görenekleri, düğün videoları, Sipahiler köyü son dakika gelişmeleri, Sipahiler köyüne özgü yemekler, Karabük Sipahiler köyünün tarihi, Sipahiler köyü nerede, hangi il ve ilçeye bağlı, Sipahiler köyüne ait haberler, son dakika gelişmeleri, tüm resim ve videoları bu haberimizde.
Sipahiler, Karabük ilinin merkezine bir köydür. Yolunuz Karadeniz bölgesine düşer ve bu köyün yakınlarından geçiyorsanız Sipahiler Köyü Resimleri ve Sipahiler köyü videoları sizin de ilginizi çekebilir.
Karabük Haber ile ilgili web sitesi ve uygulamalar hangileridir. Karadeniz yöresine özgü haber kanalı var mı? Karabük Karabük Arası Kaç Km? Karabük Hava Durumu? Karabük Köyleri ve Karabük Köyleri ni merak ediyorsanız doğru adrestesiniz demektir.
İnternetten araştırma yapıyor memleketinizdeki ünlü sanatçı ve futbolcular kimler diye merak ediyorsanız ve Karabüklü iseniz Karabük Doğumlu Ünlüler e göz atmak yararınıza olacaktır. Karabüklü Ünlüler arasında Karabük Sipahiler Köyünde doğan biri var mı? Karabük Doğumlu Ünlüler Kimler?
Sipahiler, Karabük ilinin merkez ilçesine bağlı bir köydür.Köy adında anlaşılacağı üzere bir Türkmen köyüdür.Sipahiler köyü 3 mahalleden oluşmaktadır. Bunlar Güneyveren,Belen ve Erenköy mahalleledir.
Ayrıca köy sınırları içersinde bozulmamış, antik bir havuz bulunmaktadır. Köy çevresinde tarihi kalntılar, sütunlar, seramik kırıntılarına sıkça rastlanılmaktadır.
Köyün geleneksel bayramlar, düğün ve askerlik uğurlamaları devam ettirilmektedir. Bayramlar 3 mahallede sıra ile yapılıp ilk bayram namazı merkez köy Sipahilerde beraber kılınıp bayramlaşma yapılır.Bayram ziyaretleri sıra ile mahalleler arasında yapılıp bu gelenek devam ettirilmektedir. Asker uğurlamaları Sipahiler köyünde okunan mevlid ve ilahiler ile başlayıp gün boyu askere giden gençlerin ev ziyareti ile devam eder.Askerlerimiz son gün ise toplu uğurlama ile uğurlanarak arabalarla eşlik ederek Karabük e getirilir.Düğünler ise 4 gün sürmektedir.İlk gün cuma günüdür.Cuma günü Cuma namazından sonra mevlid okunur.Cumartesi günü kız ve erkek kınası geleneksel türkü ve ağıtlar şeklinde yapılmaktadır.Pazar günü gelin baba ocağından dualar ile çıkarılıp o gece oyunlar oynanarak devam ettirilmektedir.Pazartesi günü Samet (çeyizlerin gösterilmesi) ile sonlandırılmaktadır.
Ayrıca Ramazan Bayramı arefesinde köy gençleri "Gelin Kocası" isimli, bir etkinlik gerçekleştirmektedir. Tamamı erkeklerden oluşan bu oyun grubu köyün evlerini sırasıyla gezer, kapılarının önünde yöresel şarkılar, türküler eşliğinde erkek ve kadın tiplemeleri oynar. İsteyen ev sahibi bahşiş verir, bu bahşiş de camiinin kahvehanesine harcanır. (tüp, çay, şeker vs.)
Karabük merkezine 18 km uzaklıktadır.Köyün iklimi, Karadeniz iklimi etki alanı içerisinde olmakla birlikte sık ve gür bir ormanlık alana sahiptir.Köyün ekonomisi tarım, ormancılık ve hayvancılığa dayalıdır.
Köyde, ilköğretim okulu vardır ancak kullanılamamaktadır. Köyün hem içme suyu şebekesi hem kanalizasyon şebekesi vardır. PTT şubesi yoktur ancak PTT acentesi vardır. Sağlık ocağı ve sağlık evi yoktur. Köye ulaşımı sağlayan yol asfalt olup köyde elektrik ve sabit telefon vardır.
HABERE YORUM KAT
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.