Müdür Şahin, Kırsal Kalkınma Yatırımlarını Anlattı
Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğünde gerçekleşen basın toplantısında İl Müdürü Kenan Şahin, Kırsal Kalkınma Yatırımları desteklemeleri...
Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğünde gerçekleşen basın toplantısında İl Müdürü Kenan Şahin, Kırsal Kalkınma Yatırımları desteklemeleri projeleri hakkında bilgilendirme yaptı.
Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Şahin, "Geçmişte edindiğimiz tecrübeler bizlere amacın üzüm yeme olduğunu gösterdi. Gerekli bütün firmalarla temas kurarak vatandaşın yanılma payını da en aza düşüreceğiz. Amacımız tecrübeleri aktararak vatandaş mantığı ile projelerin önünü açacağız." dedi.
Yapılan çalışma ile doğal kaynaklar ile çevrenin korunması dikkate alınarak kırsal alan gelir düzeyinin yükseltilmesinin hedeflendiğini belirten İl Müdürü Şahin, "Üreticinin beklediği yatırım programları açıklandı. Yapacağımız toplantılarla da bilgilendirmeler yapacağız. Danışman firmaların istediği şekilde değil vatandaşın istediği ve ilin ekolojik yapılarına uygun hayvancılık işletme projelerine destekleme yapacağız. Kırşehir, hayvancılıkta önemli gelişme göstermiş bir il. KOP projesi kapsamına giren 8 il arasında Kırşehir'de var. Ahi Evran Üniversitesi ile de ortak çalışarak bir arge çalışması ekibi kurduk. KOP projesi ile yapılacak yatırımların çoğu Kırşehir'e kaydırılacak. KOP bir şey vermeyecek bizler alacağız. Kırsal ve sulak alanlarda yem bitkilerini nasıl arttırabiliriz. KOP ile çalışmalarımız devam edecek." diye konuştu.
"Genç çiftçilere 30 bin lira hibe desteği"
Ayrıca yine çalışma kapsamında genç çiftçilerin de destekleneceğini ifade eden İl Müdürü Şahin, sözlerini şöyle sürdürdü:
"Hibe desteği ile ilgili 4 bin 28 müracaat aldık. Bize gelen ödenek çerçevesinde 128 kişiye destek verebildik. Önümüzdeki ayın sonu itibari ile genç çiftçilerimize dağıtım yapılıp genç çiftçi projemizi tamamlayacağız. Kırşehir'e 3 milyonun üzerinde gelirle bu projeyi devam ettireceğiz. Her ilin kendine göre desteklenmesi gereken alanları var. Kırşehir'de büyükbaş hayvan sayısı yıl bazında 180 binin üzerine çıkabiliyor. 1 yılda 1 işletme 2 kere dolup boşalabiliyor. Bu nedenle hayvan hastalıkları noktasında en tehlikeli illerden bir tanesi Kırşehir, bizlerde görevliler olarak gerekli tedbirleri alarak gerekeni yapıyoruz."
KOP projesi kapsamında toprak ve su kaynaklarının sürdürülebilir kullanımı, çatak projesinin etkin kullanılması, doğrudan ekim yapılan alanların arttırılması ve korunması, bölgede büyükbaş ve küçükbaş hayvancılığı yaygınlaştırma, toplulaştırılmış tarım alanları miktarının arttırılması,sulama altyapısının iyileştirilmesi çalışmaları yapılabiliyor.
Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü tarafından yapılan kırsal kalkınma bilgilendirme toplantısına Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği Başkanı Bülent Ozan'da katılım göstererek alanı hakkında bilgilendirme yaptı.
İHA
Kaynak:
HABERE YORUM KAT
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.