Niğde’de 240 Sağlık Personeline Etkili İletişim Ve Öfke Kontrol Eğitimi

Niğde’de 240 Sağlık Personeline Etkili İletişim Ve Öfke Kontrol Eğitimi

Niğde'de sağlık personeline etkili iletişim ve öfke kontrol eğitimi verilmeye başlandı.

Niğde'de sağlık personeline etkili iletişim ve öfke kontrol eğitimi verilmeye başlandı.

Niğde İl Sağlık Müdürü Dr. Yılmaz Yücel, Sağlık Müdürlüğü Proje Koordinasyon Birimi tarafından Ahiler Kalkınma Ajansı 2016 Yılı Teknik Destek Programı kapsamında kabul edilen "Acil Hizmetlerde Etkili İletişim İle Öfke Kontrol Altında" proje kapsamında 240 sağlık personeline eğitim verileceğini söyledi.

Eğitimin ilk gününde sağlık personelini ziyaret eden Niğde İl Sağlık Müdürü Dr. Yılmaz Yücel proje hakkında şu bilgileri verdi: "Proje kapsamında Müdürlüğümüz bünyesinde çalışan 180 acil sağlık hizmeti veren personel ve Acil Çağrı Merkezinde çalışan 60 personel olmak üzere toplam 240 personel eğitim alacak. Eğitim alması planlanan personel içerisinde doktor, acil tıp teknisyeni, paramedik, sağlık memuru, ebe ve hemşire gibi sağlık çalışanlarının yanında çağrı karşılama personeli de yer alacaktır. Ahiler Kalkınma Ajansı Teknik Destek Programının genel amacı olan "Kamu kesimi, özel kesim ve sivil toplum kuruluşları arasındaki işbirliğini geliştirmek, kaynakların yerinde ve etkin kullanımını sağlamak ve yerel potansiyeli harekete geçirmek suretiyle, Ulusal kalkınma planı ve programlarda öngörülen ilke ve politikalarla uyumlu olarak bölgesel gelişmeyi hızlandırmak, sürdürülebilirliğini sağlamak, bölgeler arası ve bölge içi gelişmişlik farklarını azaltmaktır." denilmektedir. Müdürlüğümüz Proje Koordinasyon Birimi tarafından hazırlanan proje 10 iş günü sürecektir"

Projenin amacı hakkında da bilgi veren Yücel: "Bu proje ile acil sağlık hizmeti ve 112 Acil Çağrı Merkezi Personelinin etkili iletişim ve empati konusunda bilgi ve bilinç düzeyleri artması; personelin hem kendi çalışma arkadaşları hem ortak çalıştıkları diğer kurum ve kuruluş personeli, hem de hizmet verdikleri acil hasta ve yakınları ile çok daha kolay iletişim kurmaları; yanlış anlaşılmaların azalması, samimiyet ve güven ortamı gelişmesini; sorunlar ve problemlerin daha kolay dile getirilerek daha çabuk ve kolay çözümler üretilmesi bir şeyi bir başkasının bakış açısı ile görebilmelerini, önyargılı kalıpları kırarak hoşgörülü ve farklılıkların kabulünü sağlamaları; empati kurmayı, insanların karşılıklı saygı içinde yasamalarını ve verimli bir toplumsal diyalog oluşmasını; farklı insanlar karsısında ne tür strateji ve taktik kullanabilmelerini; sunulan hizmette vatandaş memnuniyetinin artması ve diğer kamu kurum ve kuruluşlarına da olumlu örnek teşkil etmeleri amaçlanmıştır. Acil sağlık hizmetleri personelimizin aldıkları özel eğitim ve donanımla, kazazedelere olay yerinde, en kısa sürede imkan ve kabiliyetlerini kullanarak uygun yöntemlerle medikal müdahale etmek ve kurtarmak; kurtarılan kazazedeleri, en kısa sürede ileri acil tedavi ünitelerine ambulanslarla naklini sağlamak en temel görevleridir. Olay yerinde sağlık hizmetlerinin yönetimini yapmak, triaj, tıbbi müdahale, nakil hazırlıkları, haberleşme, afet birimleri ve diğer ilgili yerler ile gerekli iletişimi, bilgi akışını sağlamak diğer görevleri arasında yer almaktadır. Personelimizin insan hayatını kurtarmaya yönelik yapmakta olduğu bütün bu görev sorumluluğu arasında Etkili iletişim kuralları, empati kurma ve öfke kontrolü konularında eğitime ihtiyaçları vardır. Teknik Destek Programı kapsamında hazırlanan proje, personelimizin ve kurumumuzun kapasitesini artırmak anlamında hem de vatandaşlarımıza daha kaliteli ve verimli hizmet etme noktasında faydalı olacağını düşünmekteyiz." dedi.

Niğde’de 240 Sağlık Personeline Etkili İletişim Ve Öfke Kontrol Eğitimi

Niğde’de 240 Sağlık Personeline Etkili İletişim Ve Öfke Kontrol Eğitimi

İHA

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.