Siirt Sgk’dan Yapılandırma Çağrısı
Sosyal Güvenlik Kurulu (SGK) Siirt İl Müdürü Abdulcelil İlbaş, bazı alacaklarının yeniden yapılanmasına yönelik yapılan düzenlemeye ilişkin bilgi...
Sosyal Güvenlik Kurulu (SGK) Siirt İl Müdürü Abdulcelil İlbaş, bazı alacaklarının yeniden yapılanmasına yönelik yapılan düzenlemeye ilişkin bilgi verdi.
18 Mayıs 2017 tarihli Resmi Gazetede yayınlanan 7020 sayılı kanunla SGK'da bazı alacakların yeniden yapılandırıldığını aktaran İl Müdürü İlbaş, yapılandırma kapsamındaki borçlar için e-sigorta kanalı ile veya elden ya da posta yolu ile iş yerlerinin bağlı bulunduğu SGK il müdürlüklerine ya da SGK merkezlerine başvurmaları gerektiğini söyledi. İlbaş, "7020 sayılı "Bazı Alacakların Yeniden Yapılandırılması" ile bazı kanunlarda ve Kanun Hükmünde Kararnamede değişiklik yapılmasına dair kanun Resmi Gazetede yayımlanarak yürürlüğe girmiş bulunmaktadır. Söz konusu Kanun ile Kurumumuz tarafından 6183 sayılı Kanun hükümlerine göre takip edilen, 2017 Mart ve önceki aylara ait olup kanunun yayım tarihi veya kanunun ilgili hükümlerinde belirtilen sürelerin sonuna kadar tahakkuk ettiği halde ödenmemiş olan kurumumuz alacakları ile takip ve tahsili kurumumuza verilen alacaklar, 6736 sayılı Kanun kapsamına giren alacaklar esas alınmak ve anılan Kanunla uyumlu olmak üzere yeniden yapılandırılmaktadır. 7020 sayılı Kanunun 3 üncü maddesinin birinci fıkrasının (a) bendi uyarınca; borçluların, kapsama giren Kurum alacaklarını yapılandırabilmeleri için 30 Haziran 2017 mesai bitimine kadar ilgili üniteye/birime şahsen; posta veya 30 Haziran 2017 saat 23.59'a kadar e-sigorta yoluyla başvuruda bulunmaları gerekmektedir. 31 Mart 2017'den önceki aylara ait olup, 31 Ağustos 2017 ve öncesinde tahakkuk ettiği halde ödenmemiş olan; sigorta primi, işsizlik sigortası primi, sosyal güvenlik destek primi, isteğe bağlı sigorta ve topluluk sigortası primi, emeklilik keseneği ve kurum karşılığı primi, idari Para Cezaları 31 Eylül 2017'ye kadar tebliğ edilmemiş olan, damga vergisi, özel işlem vergisi ve eğitime katkı payı, borç asılları ile bu borçlara bağlı gecikme cezası ve gecikme zammı tutarları yapılandırma kapsamına giren alacakları oluşturmaktadır" dedi.
İHA
Kaynak:
HABERE YORUM KAT
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.