Dağcılık Federasyonu Başkanı Başar’dan, dağ kayağı teknikleri toplantısı

Dağcılık Federasyonu Başkanı Başar’dan, dağ kayağı teknikleri toplantısı

Türkiye Dağcılık Federasyonu Başkanı Doç. Dr. Ersan Başar, Türkiye'nin dağcılık merkezinin Niğde olduğunu ve yerli ve yabancı dağcıların Aladağlara...

Türkiye Dağcılık Federasyonu Başkanı Doç. Dr. Ersan Başar, Türkiye'nin dağcılık merkezinin Niğde olduğunu ve yerli ve yabancı dağcıların Aladağlara geldiğini söyledi.

Türkiye Dağcılık Federasyonu Başkanı Doç. Dr. Ersan Başar, Niğde'nin Çamardı ilçesi Demirkazık köyünde Dağ kayağı teknikleri toplantısı düzenledi. Başkan Başar, Çamardı ilçesi Demirkazık köyünde bulunan Demirkazık Mümtaz Çankaya Dağ Evi'nin bütün dağcılara hizmet verdiğini ve yoğun ilgiden dolayı yer kalmadığını söyledi.

5 bin dağ sporcusu tarandı

2020 olimpiyatlarında dağ kayağı branşına sporcuların seçildiğini ve eğitimlerinin başladığını ifade eden Başar, Olimpiyatlarda Türkiye'ye şampiyonlar kazandırmak istediklerini söyledi. Başar yaptığı açıklamada, "Demirkazık Mümtaz Çankaya Dağ Evi'ni 12 ay boyunca çalışan bir eğitim merkezi haline getirdi. Dağ kayağı milli takımımız burada eğitimde şuanda. Bundan sonra Dağcılık ileri eğitim kampı başlayacak. Dağcılık sporu ülkemizde yaygınlaştırmak, seviyesini yükseltmek için çalışmalar yapıyoruz. Dağcılık, spor tırmanış ve dağ kayağı olarak çalışma yapıyoruz. Spor tırmanışta özellikle 2020 olimpiyatlarda yer alan bir branş. Birçok sporcu bu branşa katıldı. Özellikle genç sporcuları teşvik ediyoruz, yeni olimpiyat şampiyonları kazanmak istiyoruz. 5 bin sporcu tarama yapıldı ve seçilenler milli takım kamplarına alındı. Dağ kayağında yeni sporcular hedefliyoruz. Milli takım kamplarımızda bulunan sporcularımız önümüzdeki olimpiyatlarda madalyalar getirmeleri için çabalıyoruz. Dağ kayağı teknik kurulu toplantısı yaptık ve neler yapacağımızı konuşuyoruz. Yabancı sporcular bizden eğitim alıyor. Azerbaycan'dan katılan sporcularımız da var. Özellikle yüksek irtifa tırmanışlarda Kırgızistan'a 14 sporcumuzu göndermiştik. İlk defa 21 yaşında bir Türk sporcu 7 bin metrenin üzerine çıktı ve büyük bir başarı sağladı Aynı sezonda 7 binlik 2 zirveye çıkan 3 tane sporcumuz var. Bu arkadaşlarımızı öne çıkarmak istiyoruz, milli sporcu yapmak istiyoruz" dedi.

Dağcılıkta yaşanan kazalar eğitimle önlenebilir

Yaşanan dağcılık kazalarında eğitimin önemli olduğunu ve dağcıların tırmanış öncesi rotalarına iyi çalışması gerektiğini vurgulayan Başar, "Dağcılıkta kazalar meydana gelebilir. Buradaki en önemli nokta dağcılık sporunda eğitim çok önemli. Teknik seviyeler ve riskler eğitiminize paralel olması gerekiyor. Trafikte kaza yapabilirsiniz ama çok iyi eğitim alırsanız kaza yapmazsınız. Dağcılar çıkılacak rota konusunda önceden bilgi verilmesi gerekiyor. Dağcıların ön çalışmalar yapması, gidilecek rotaların iyi çalışılması. Kazalar olabilir. Arama kurtarma çalışmalarımız da var. Herhangi bir kaza olduğunda ekiplerimiz hızla ulaşıp kurtarma çalışması yapıyoruz" şeklinde konuştu.

Dağcılık Federasyonu Başkanı Başar’dan, dağ kayağı teknikleri toplantısı

Dağcılık Federasyonu Başkanı Başar’dan, dağ kayağı teknikleri toplantısı

İHA

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.